header-beeld

header900

Marc De Bruyn

Marc De Bruyn werd geboren op 11 januari 1962 in Adegem, Oost-Vlaanderen België.
Op jonge leeftijd interesseerde hij zich al voor de vechtkunsten. Hij beoefende onder andere karate en Jiu Jitsu. Op 22 jarige leeftijd maakte hij kennis met de interne stijlen onder leiding van Meester Liu Wai Sang.

Meester Liu is een Grootmeester in de interne kunsten en arts in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en auteur van boeken op het gebied van o.a. Tai Chi Ch’uan, Chi Kung en TCM in combinatie met Osteopathie. Marc trainde de eerste tien jaar ongeveer 40 uur per week. Nu traint hij zelf nog vele uren per week en geeft hij inmiddels zelf les op de oude traditionele manier.
Meester Liu heeft Marc onderwezen in Qi Ji Dao, een samenstelling van de drie interne gonfu systemen afkomstig van de Hebei rivier (de gele rivier).
Qi Ji Dao staat voor:
Qi = energie kracht jin en yang
Ji = transformatie ;geneeskunde
Dao=tao weg;natuur

Marc’s martiale belijning(strekking) komt van meester Faké voor de  chen stijl en meester ch’eng T’ing-hua en Sun Lu T’ang voor Ba-gua en de xing-ji.
Meester Liu Wai Sang heeft Marc dit alles bij gebracht middels een oude trainingsmethode, met de nadruk op het taoïstische ling wu (begrijpen en toepassen van de natuurwetten). Marc is zelf ondertussen leraar in de martiale kunst Qi ji dao.