Leraren

Loek Kawilarang

Loek Kawilarang"Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" wordt geleid door Loek Kawilarang als hoofdleraar. Loek beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1974.

Begonnen met de externe stijl Shotokan Karate-do en Jiu Jitsu onder leiding van sensei Aad van Polanen en vanaf 1978 Shotokan Karate-do onderleiding van sensei Ino Alberga. In 1984 kwam hij in contact met de interne stijlen, voornamelijk Tai Chi Ch'uan (Cheng Man Ching stijl).

Vanaf 1986 was meester Phoa Yan Tiong zijn belangrijkste leraar in de interne stijlen, totdat meester Phoa zich in 1996 om gezondheidsredenen moest terugtrekken als actief leraar.

Sinds mei '95 is meester Ma Jang Bao van de Wu stijl zijn belangrijkste leraar in Tai Chi Ch'uan.

Verder beoefent hij het Hsing-I Chuan van Jakob Sonnenberg, en het Bagua Zhang van Meester Wang Juxing, en verdiept hij zich bij Meester Kristanto in het Xinyi Hunyuan Taijiquan.

Daarnaast beoefent hij een andere liefde namelijk de Indonesische kunsten in het bijzonder Sunda Silat, een van zijn belangrijkste leraren was Paatje Beckx (Panglipur).  Voor meer informatie zie: www.taijiquan-trainingsgroep.nl - website van trainingsgroep Sung in de Wu en Yang stijl.