header-beeld

header900

De leraren van Sung

Loek Kawilarang

Loek Kawilarang"Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" wordt geleid door Loek Kawilarang als hoofdleraar. Loek beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1974.

Begonnen met de externe stijl Shotokan Karate-do en Jiu Jitsu onder leiding van sensei Aad van Polanen en vanaf 1978 Shotokan Karate-do onderleiding van sensei Ino Alberga. In 1984 kwam hij in contact met de interne stijlen, voornamelijk Tai Chi Ch'uan (Cheng Man Ching stijl).

Vanaf 1986 was meester Phoa Yan Tiong zijn belangrijkste leraar in de interne stijlen, totdat meester Phoa zich in 1996 om gezondheidsredenen moest terugtrekken als actief leraar.

Sinds mei '95 is meester Ma Jang Bao van de Wu stijl zijn belangrijkste leraar in Tai Chi Ch'uan.

Verder beoefent hij het Hsing-I Chuan van Jakob Sonnenberg, en het Bagua Zhang van Meester Wang Juxing, en verdiept hij zich bij Meester Kristanto in het Xinyi Hunyuan Taijiquan.

Daarnaast beoefent hij een andere liefde namelijk de Indonesische kunsten in het bijzonder Sunda Silat, een van zijn belangrijkste leraren was Paatje Beckx (Panglipur).  Voor meer informatie zie: www.taijiquan-trainingsgroep.nl - website van trainingsgroep Sung in de Wu en Yang stijl

Robert-Jan Schippers

"Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung " wordt geleid door Robert-Jan Schippers als tweede leraar.

Robert Jan SchippersRobert-Jan beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1975. Begonnen met Judo en vervolgens vanaf 1982 met de externe stijl "Shotokan Karate-do" onderleiding van sensei Ino Alberga, Daarnaast enige tijd Aikido getraind o.l.v. Rob v.d. Hoorn. In 1989 kwam hij in kontakt met de interne stijlen, voornamelijk Tai Chi Ch'uan (Cheng Man Ching stijl).

Vanaf 1990 was meester Phoa Yan Tiong zijn belangrijkste leraar in de interne stijlen, todat meester Phoa zich in 1996 om gezondheidsredenen moest terugtrekken als actief leraar.

Vanaf 1993 heeft Robert-Jan zich toegelegd op het gebruik van vitale punten, dim-mak of kuysho-jutsu, als aanvullende expertise. Robert-Jan heeft hiervoor verschillende workshops en cursussen gevolgd, onder andere bij Vince Morris, Bruce Miller, Patrick Mc Carthy, Erle Montaigue, Evan Pantazi, Song Park, George Dillman, Leeroy Röder en Theo De Gelaen.

In 2005 is Robert-Jan gestart met de Wu stijl van meester Ma Jang Bao. Eerst heeft hij les gehad van Richard Zwaart en daarna van Loek Kawilarang.

Sinds mei 2007 is Marc De Bruyn zijn belangrijkste leraar in de interne stijlen.

Verder beoefent hij het Hsing-I Chuan van Jakob Sonnenberg, en het Bagua Zhang van Meester Wang Juxing en Luo De Xiu.

Robert-Jan is rijkserkend leraar karate, en door de IIKR en DaoChi erkend als leraar ten behoeve van het lesgeven in het gebruik van vitale punten (dim-mak). Ten slotte is hij door BRES, Landelijk Steunpunt Zelfverdediging erkend als leraar in de zelfverdediging.

Robert-Jan is oprichter en docent van de Taijiquan en Qigong Academie. Hier verzorgt hij opleidingen, trainingen, cursussen, workshops en lezingen op het gebied van de interne kunsten en behandeling en therapie. Robert-Jan geeft, naast Sung, les bij sportschool Rob van der Hoorn in Tai Chi en Chi Kung.

Rachid Benisaïd

Rachid1Eveneens verbonden als leraar aan "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" is Rachid Benisaïd. Rachid beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1983.

Begonnen met de externe stijl Karate-do met tussen door nog wat jaren Jiu-Jitsu, Crane Kungfu, Nunchaku-do en Stick Fighting kwam hij in 1991 in kontakt met de interne stijlen, voornamelijk Tai Chi Ch'uan (Cheng Man Ching stijl). Daarnaast heeft hij ( ki-) Aikido getrained o.l.v. Rob v.d. Hoorn.

Rachid’s Tai Chi Chuan is gevormd bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung", waar hij op verzoek van Loek sinds 2000 les geeft. De laatste jaren verdiept hij zich steeds meer in de interne aspecten van Wing Chun, Hsing-I en Bagua. Rachid heeft het programma 'Interne Krijgskunst voor kinderen' ontwikkeld waarin hij tevens les geeft.

Herman Groen in 't Woud

Herman1Eveneens verbonden als leraar aan "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" is Herman Groen in 't Woud. Herman beoefent de martiale bewegingskunsten sedert 1992.

Herman’s Tai Chi Chuan is gevormd bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung", waar hij op verzoek van Loek sinds 2002 op donderdagavond de leraar is die de halfgevorderden les geeft.

Daarnaast heeft hij nog enige tijd Wing Chun en Jeet Kune Do getrained.
Hij heeft bij Oscar Munoz-Galleano les gehad in de Chen stijl.

De laatste jaren verdiept hij zich steeds meer in de Wu stijl van Meester Ma Jang Bao.

Albert Plak

Albert"Albert (1953) heeft in zijn jongere jaren (studententijd) enige tijd Shotokan-karate en Jiu-jitsu beoefend, en is op latere leeftijd geinteresseerd geraakt in Tai Chi. Na enkele korte kennismakingen bij andere scholen is hij sinds 2003 aktief bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung". Aldus is Loek Kawilarang zijn belangrijkste leraar (Yang-stijl en Wu-stijl).

Op verzoek van Loek is hij op woensdagavond sinds 2005 een van de leraren die de beginners de korte vorm bijbrengt".

Philip Unger

PhilipPhilip (1947) is in 1970 in zijn studententijd begonnen met het beoefenen van shotokan-karate. Vooral o.l.v. zijn tweede leraar, sensei Ino Alberga, heeft hij veel geleerd en zijn 1e dan gehaald op het centraal landelijk examen. Na ruim 15 jaar karate is hij een periode gestopt met martiale kunsten.

Van 1998 tot 2001 is hij o.l.v. Daniel Smith gestart met het leren van taijiquan (Yang-stijl). In 2002 is hij overgestapt naar vereniging Sung, waar hij sindsdien traint o.l.v. Loek Kawilarang. Hij heeft daarnaast twee jaar (2004-2006) getraind bij Fank de Rijk in het kader van een docenten opleiding taijiquan. Vanaf 2006 traint hij ook bij Wee Kee Jin, een Chinese meester uit Nieuw Zeeland, als deze workshops en trainingskampen in Nederland en Engeland geeft.

Philip geeft als "buitendocent" les aan een groep taiji-ers/-sters in de Hortus van Leiden en aan een tweede groep in Diever (Drenthe).

Lodewijk Poell

LodewijkLodewijk is verbonden aan "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" sinds 1999, toen hij daar Tai Chi Ch'uan ging beoefenen.

Lodewijk zijn interesses bleken echter meer te liggen bij het beoefenen van Hsing-I Chuan en Bagua Zhang.

Zo heeft hij bij verschillende leraren les gehad in deze stijlen o.a. Meester Wang Juxing. Momenteel volgt hij meester Luo De Xiu.

Op verzoek van Loek geeft hij sinds 2008 op vrijdagavond les in Bagua Zhang.

Tom Vrieling

Tom Vrieling

Van 2003 tot 2007 is hij bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" o.l.v. Loek Kawilarang gestart met het leren van taijiquan (Yang-stijl en later Wu stijl).


In 2007 is hij naar Duitsland verhuisd. In Duitsland heeft hij een paar jaar bij Lauren Smith getraind.
Nu woont hij weer in Nederland in Rijsbergen.


Tom zijn grote liefde is het pushing hands (tui shou), hij is al vele jaren Nederlands (STN) kampioen en tijdens de Open Duitse Tai Chi Kampioenschappen in Hannover ook eens Duits kampioen geworden.

Hij geeft les in de Yang stijl, korte vorm van Cheng Man Ch’ing.
Verder geeft hij les in pushing hands (tui shou) en oefeningen en qi gong’s die behulpzaam zijn bij het pushing hands.
De lessen geeft hij individueel en aan huis.
Een maal in de maand geeft hij pushing hands les in Leiden.

e-mail : t.vrieling@planet.nl

Bert Randsdorp

Bert RansdorpBegonnen als leerling van Vicky Wood in Lisse van 1996 t.e.m 1997 en vervolgens bij Harold de Jong van 2000 t.e.m 2001, traint hij van vanaf september 2001 de Yang en 2006 de Wu stijl bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" o.l.v. Loek Kawilarang.

Bert is verbonden als leraar aan "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" waar hij op verzoek van Loek sinds 2011 op vrijdagavond een van de leraren is die de beginners de korte vorm bij brengt.

Annelies van Loon

AnneliesvanLoonAnnelies is verbonden als leraar aan "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung", waar zij zelf sinds 1999 Tai Chi beoefent.

Annelies haar Tai Chi Chuan is gevormd bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung", waar zij op verzoek van Loek sinds 2011 op vrijdagavond een van de leraren is die de beginners de korte vorm bij brengt.

Hier onder vermeld de leraren die in het verleden bij, of in naam van "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" lessen hebben verzorgd,  waarvoor onze welgemeende dank.

Harold de Jong

Harold  was verbonden als leraar bij  "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung"  van 2001 tot 2006.

Begonnen als leerling van Vicky Wood in Lisse,  trainde  hij van 1997  tot 2006 bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" o.l.v. Loek Kawilarang.

Harold beoefende de martiale bewegingskunsten sedert 1978.  Begonnen met de externe stijl Tae-Kwon-Do en later overgestapt naar het Savate boksen. Na een langdurige rugblessure maakte hij in 1990 kennis met Tai Chi Ch'uan. Heeft nog een tijd Ki-Aikido beoefend bij Rob v.d. Hoorn en trainde daarna weer Tae-Kwon-Do bij zijn oude leraar Ron Landré (7de dan WTF). Harold is afgestudeerd en praktiserend Shiatsu therapeut.
Er waren personelijk redenen om te stoppen met lesgeven en trainen bij onze vereniging.

Edwin van Ouwerkerk Moria

Edwin was verbonden als leraar bij  "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung"  van 2004 tot 2012.

In 1999 is hij o.l.v. Loek Kawilarang  gestart met het leren van taijiquan (Yang-stijl) bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung".  De reistijd naar Amsterdam waar hij een aantal jaren eerder naar toe was verhuisd was de reden tot het stoppen van lesgeven, en trainen bij onze vereniging.

Viola Maas

Viola was verbonden als leraar bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung"  van 2004 tot 2008.

Begonnen als leerling van Harold de Jong in Lisse,  trainde  zij van 2000  tot 2008 bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung" o.l.v. Loek Kawilarang .  In deze periode werd zij verschillende keren Nederlands (STN) kampioen pushing hands (tui shou).

Haar verhuizing naar het oosten van het land in 2008 was de reden tot het stoppen met  lesgeven, en trainen bij  onze vereniging.

Cathy Oh

Cathy was verbonden als leraar bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung"  van 2008 tot 2010.

In 1999 is zij o.l.v. Loek Kawilarang  gestart met het leren van taijiquan (Yang-stijl) bij "Tai Chi Ch'uan Vereniging Sung".  In 2010 was gezinsuitbreiding de reden tot het stoppen met lesgeven.