T'ai Chi Ch'uan Vereniging SUNG

intro1Sung leden in 1996 met meester Phoa in het midden.Tai Chi Ch'uan Vereniging SUNG,opgericht in 1999, is een non-profit vereniging van Tai Chi Ch'uan leraren, gestart in 1991 onder denaam Tai Chi Ch'uan Trainingsgroep "Sung" Leiden

Het doel van de vereniging is in de oprichtingsstatuten als volgt omschreven:

  1. De vereniging heeft ten doel de verbreiding van Tai Chi en het bevorderen van de kennis en deskundigheid van Tai Chi leraren.
  2. Zij tracht dit doel te bereiken door het verzorgen en geven van lessen teneinde de deskundigheid en de kennis van Tai Chi te bevorderen.

De leraren zijn aangesloten bij de Stichting Taijiquan Nederland (STN). De STN is aangesloten bij de Taijiquan en Qigong Federation for Europe en de Tai Chi Association ROC (International).

intro2Sung-leden tijdens Leidse Taiji Dag 2007De STN verzorgt workshops met bekende buitenlandse meesters, en houdt ieder jaar een internationale competitie in Tai Chi Ch'uan. Leden van Tai Chi Ch'uan Vereniging "Sung" hebben reeds meerdere malen met succes hieraan deelgenomen. Ook beschikt de vereniging over gecertificeerde scheidsrechters die tijdens de internationale competities toezien op een sportief ordelijk verloop van de wedstrijden.

Tai Chi Ch'uan Vereniging "Sung" verzorgt zelf ook regelmatig workshops met meesters / leraren in de interne stijlen b.v. Marc De Bruyn, Kristanto,  Dan Qiu-Shi, Oscar Munoz-Galleano, Herve Marest, Jacob Sonnenberg, G. M. Wee en Wang Ting Jun. Tevens houden wij ieder jaar een "Vorm en Push-Hands Uitwisselingsdag" met andere scholen. Deze jaarlijks terugkerende uitwisselingsdag is inmiddels bekend onder de naam 'Leidse Taiji dag'.