Kalender

30 september 2023: Vierentwintigste Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert  in samenwerking met de “Taijiquan Academie” en de “Taijiquan Trainingsgroep voor Wu en Yang stijl Taijiquan” (eindelijk na 2 jaar corona) op zaterdag 8 oktober 2022 voor de vierentwintigste keer haar jaarlijkse “UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS”. De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie. 

8 oktober 2022: Drieëntwintigste Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert  in samenwerking met de “Taijiquan Academie” en de “Taijiquan Trainingsgroep voor Wu en Yang stijl Taijiquan” (eindelijk na 2 jaar corona) op zaterdag 8 oktober 2022 voor de drieëntwintigste keer haar jaarlijkse “UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS”. De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie. 

12 oktober 2019: Tweeëntwintigste Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert  in samenwerking met de “Taijiquan Academie” en de “Taijiquan Trainingsgroep voor Wu en Yang stijl Taijiquan” op zaterdag 12 oktober 2019 voor de tweeëntwintigste keer haar jaarlijkse “UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS”. De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie. 

23 september 2018: Eénentwintigste Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert  in samenwerking met de “Taijiquan Academie”, de Nederlandse Academie voor Taijiquan en Qigong, en de “Taijiquan Trainingsgroep voor Wu en Yang stijl Taijiquan” op zondag 23 september 2018 voor de éénentwintigste keer haar jaarlijkse “UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS”. De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie. 

30 september 2017: Twintigste Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert voor de twintigste keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie. 

8 oktober 2016: Negentiende Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert voor de negentiende keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie. 

10 oktober 2015: Achttiende Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert voor de achttiende keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie.

11 oktober 2014: Zeventiende Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert voor de zeventiende keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie.

12 oktober 2013: Zestiende Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert voor de zestiende keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie.

  

4 november 2012: Vijftiende Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Vereniging Sung organiseert voor de vijftiende keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant. Bekijk de flyer voor meer informatie.

 

6 november 2011 : Veertiende Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Chuan Vereniging Sung organiseert voor de veertiende keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Bekijk de flyer voor meer informatie.

 

30 oktober 2011 : Yang stijl Taijiquan met Marc De Bruyn

Tijdens de workshop zal Marc aandacht besteden aan Chi Kung en de Yang stijl (Cheng Man Ch"ing) met de nadruk op applicaties behorende bij de vorm.  Op een vriendelijke en ontspannen manier wordt uitleg gegeven over en geoefend met de interne principes achter de applicaties. Deze principes hebben een gezondheidsbevorderend effect op lichaam en gesst en leiden toe een beter begrip van de martiale kunst. Bekijk de flyer voor meer informatie.

24 oktober 2010 : Dertiende Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Chuan Vereniging Sung organiseert voor de dertiende keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant.

 

25 april 2010 : Yang stijl Taijiquan met Marc De Bruyn

Tijdens de workshop zal Marc aandacht besteden aan Yang stijl (Cheng Man Ch"ing) met de nadruk op applicaties behorende bij de vorm.  Op een vriendelijke en ontspannen manier wordt uitleg gegeven over en geoefend met de interne principes achter de applicaties. Deze principes hebben een gezondheidsbevorderend effect op lichaam en gesst en leiden toe een beter begrip van de martiale kunst.

 

18 oktober 2009 : Twaalfde Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Chuan Vereniging Sung organiseert voor de twaalfde keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant.

Programma is hier te vinden.
Inschrijfformulieren: individueel, en groepen

 

29 maart 2009 : Yang stijl Taijiquan met Marc De Bruyn

Tijdens de workshop zal Marc aandacht besteden aan Yang stijl (Cheng Man Ch"ing) met de nadruk op applicaties behorende bij de vorm.  Op een vriendelijke en ontspannen manier wordt uitleg gegeven over en geoefend met de interne principes achter de applicaties. Deze principes hebben een gezondheidsbevorderend effect op lichaam en gesst en leiden toe een beter begrip van de martiale kunst.

 

12 oktober 2008 : Elfde Leidse Tai Chi dag

Tai Chi Chuan Vereniging Sung organiseert voor de elfde keer haar jaarlijkse "UITWISSELINGSDAG VOOR VORM EN PUSHING HANDS". De bedoeling van de dag is dat we in een ontspannen sfeer onze Vorm en Pushing Hands laten beoordelen door juryleden en scheidsrechters. Deze hebben tot taak om opbouwende kritiek te geven, zodat wij er wat van leren. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant.

Programma is hier te vinden.
Inschrijfformulieren: individueel, en groepen

 

vanaf september 2008 : Wu stijl vorm en pushing hands training

Vanaf 6 september zal Tai Chi Chuan Vereniging Sung samen met Wu-stijl taijiquan leraren van de EWTC iedere eerste zaterdagmiddag van de maand een taijiquan trainingsmiddag organiseren. De bedoeling van de middag is dat Wu-stijl taijiquan beoefenaars zich voor de pauze kunnen bekwamen in Wu-stijl taijiquan vormen. Na de pauze is er de gelegenheid voor taijquan beoefenaars ongeacht welke stijl om zich te bekwamen in Pushing Hands, te beginnen met een uur Wu-stijl Pushing Hands.
Na afloop van de Wu-stijl Pushing Hands gaan we verder met Vrij Pushing Hands op de voor velen bekende Jasnieres manier: iedere 10 minuten wisselen van partner.

Meer informatie en programma pushing hands deel: flyer
Meer informatie en programma Wu-traingsdeel: flyer

Zie lesrooster...

 

25 mei 2008 : Chansigong met Kris Kristanto

Met de zomer in aantocht zijn wij van "Tai Chi Chuan Vereniging Sung Leiden" blij om jullie te melden dat Meester Kris Kristanto, een workshop Chansigong zal geven. De Chansigong is een logisch vervolg op de Neigong workshop die we al eerder in samenwerking met Meerster Kris Kristanto verzorgden.

Meer informatie in de flyer(Klik hier) (175k pdf)

 

12/13 april 2008 : Qi Gong met Wang Ting Jun

 

Op zaterdag 12, en zondag 13 april 2008 zal prof. Wang Ting Jung een workshop Qi Gong geven. Deze intensieve workshop behandelt oefeningen uit de Xing Shen Zhuang techniek.
De workshop vindt plaats op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.30, en zondagochtend van 9.00 tot 13.30.

Meer informatie in de flyer(Klik hier) (90k pdf)

Meer over prof. Wang Ting Jung...

 

12/13 april 2008 : Qi Gong met Wang Ting Jun

 

Op zaterdag 12, en zondag 13 april 2008 zal prof. Wang Ting Jung een workshop Qi Gong geven. Deze intensieve workshop behandelt oefeningen uit de Xing Shen Zhuang techniek.
De workshop vindt plaats op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.30, en zondagochtend van 9.00 tot 13.30.

Meer informatie in de flyer(Klik hier) (90k pdf)

Meer over prof. Wang Ting Jung...

 

14 oktober 2007 : 10e Leidse Tai Chi dag

 

De tiende editie van onze jaarlijkse Tai Chi uitwisselingsdag. Aanvang is 10.00 uur met een gezamenlijke Chi Kung, gevolgd door vorm lopen voor een jury, demonstraties, en pushing hands wedstrijden. Als afsluiting gezamelijk naar een Chinees restaurant.

Programma is hier te vinden.
Inschrijfformulieren: individueel, en groepen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

3 november 2007 : Open Taijidag 2007

 

Dit jaar bestaat Stichting Taijiquan Nederland 25 jaar. De STN viert haar jubileum tijdens de Open Taijidag 2007 Jubilieum Editie in Sporthallen Zuid, Amsterdam op zaterdag 3 november 2007.

Meer informatie volgt...

 

19 en 20 mei 2007 : Workshops Meester Song Park

Grootmeester Song Park staat gepland voor een bezoek aan Nederland met een tweetal workshops welke zullen worden gehouden op 19 en 20 mei 2007. Een unieke gelegenheid om kennis te maken (of te hernieuwen) met de fasinerende Grootmeester Song T. Park. Meester Park geeft op een zeer boeiende en inspirerende wijze les in zowel de Martial Arts alswel de Helende aspecten. Zaterdag 19 mei staat in het teken van de Martial Arts en Zondag 20 mei komende de helende aspecten aan de orde. Workshops die zeer de moeite waard zijn en zowel een aanvulling als een verdieping kunnen zijn op uw bestaande kennis. De workshops staan open voor iedereen die kennis wil maken met de fascinerende wereld van het gebruik van klanken in de krijgskunsten en in de aspecten van Healing.

Meer informatie...

10/11 maart 2007 : Qi Gong met Wang Ting Jun

Op zaterdag 10, en zondag 11 maart 2007 zal prof. Wang Ting Jung een workshop Qi Gong geven. Deze intensieve workshop behandelt oefeningen uit de Xing Shen Zhuang techniek.
De workshop vind plaats op zaterdagmiddag van 14.00 tot 18.30, en zondagochtend van 10.00 tot 14.30.

Meer informatie in de flyer(Klik hier) (90k pdf)

Meer over prof. Wang Ting Jung...

vanaf maart 2007 : Aparte Qi Gong les

Vanaf maart 2007 zal op donderdagavond begonnen worden met een aparte Qi Gong (Chi Kung) les.
In deze les wordt de 'Nei Gong' behandeld. De lessen beginnen om 19.00, en zullen tot ongeveer 20.00 duren.

 

Meer informatie...